Couperose behandeling met IPL

Als je last hebt van couperose, kan je daar behoorlijk onzeker van worden. Couperose is een ongevaarlijke, maar hinderlijke huidziekte, die ervoor zorgt dat je er voortdurend uitziet alsof je bloost. Ook kunnen er ontelbare kleine adertjes te zien zijn. De aandoening ontstaat door een toename van de kleine haarvaatjes in het gezicht, vooral op de wangen, de neus en het voorhoofd.

Bij iemand die geen couperose heeft

Daar zetten deze haarvaatjes alleen uit wanneer de persoon bloost, het erg warm heeft of erg emotioneel is. Bij couperose zijn de haarvaatjes continu uitgezet, zodat de huid continu rood verkleurd is. Helaas is de aandoening niet te genezen, maar dat wil niet zeggen dat er niets aan te doen is.

 

Couperose behandelen met IPL

Een van de manieren om couperose te behandelen, is door middel van IPL. Bij IPL wordt er gewerkt met licht, wat invloed heeft op de hemoglobine in de bloedvaatjes. Hemoglobine is de stof die ons bloed z’n herkenbare rode kleur geeft. Door de behandeling met IPL wordt de inhoud van de bloedvaatjes verwarmd, zodat deze uiteindelijk tot stolling komt.

 

Wanneer zie je resultaat van een IPL behandeling

Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag: pas na een week of drie na begin van de behandeling kan je de resultaten waarnemen. De meeste mensen hebben 2 tot 4 behandelingen nodig om tot een goed eindresultaat te komen, waarbij het aantal benodigde behandelingen afhangt van diverse factoren, zoals de huidskleur en de dikte van de haarvaatjes.

 

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden

Ter geruststelling: een couperose behandeling met IPL is niet écht pijnlijk, althans niet in de zin dat je een verdoving nodig hebt. Wel kan het te behandelen gebied gevoelig zijn, ter vergelijking met de pijn die je voelt wanneer er een elastiekje tegen je huid wordt geschoten.

 

Wat te doen na een IPL behandeling

Na afloop van de IPL behandeling kan deze sensatie nog een tijdje aanhouden, vergelijkbaar met de pijn van zonnebrand. Om de pijn te verzachten, kan je de huid na de behandeling koelen. Deze koeling kan tevens helpen om eventueel ontstane zwellingen tegen te gaan.