Ervaring met IPL ontharen

Ontharen door middel van een IPL apparaat is relatief nieuw. Bij een behandeling met IPL worden lichtflitsen ‘afgevuurd’ op het behaarde gebied. Vervolgens opgenomen in het aanwezige pigment in de haren, en naar de haarwortels. Hierbij zijn de kiemcellen verantwoordelijk voor de vorming van nieuwe haren. Met IPL  ontharen is het dan ook mogelijk om 6 maanden van ongewenste haargroei af te komen.

Ervaring met IPL ontharen

Al sinds jaar en dag zoeken mensen, met name vrouwen, naar manieren om van ongewenste haargroei af te komen. Niet iedere methode is even geschikt. Met scheren bijvoorbeeld worden ongewenste haren wel verwijderd, maar het resultaat is maar van korte duur en je krijgt er nog stoppeltjes voor terug ook. Harsen, waxen en epileren zorgt voor langduriger resultaat, maar is nog steeds niet definitief. Ook zijn deze methodes vaak pijnlijk.


De Philips lumea prestige:

Alle ervaringen met alle voor- en nadelen van de Philips lumea prestige

 

Review: Lotte

Philips lumea prestige

 • Geen last meer van overmatige beharing
 • Ik raad dit product aan:
 • Eenvoudig in gebruik
 • Doet wat hij beloofd
 • Mooie vormgeving
 • Geen irritatie achteraf
 • Opzetstukken zijn fijn en goed bruikbaar
 • Hoge prijs
 • Kwetsbaar
 • Niet op alle lichaamsdelen hetzelfde resultaat

Al jaren worstel ik met overmatige beharing

Het zorgde voor grote onzekerheid, met name richting de zomerperiode. Scheren gaf niet het resultaat wat ik nodig had om me niet onzeker te hoeven voelen in bijvoorbeeld bikini. Met name de scheerirritatie naderhand ervaar ik als een grote belemmering.
Toen kwam ik ineens door reclame terecht bij thuis laser ontharen. Een enorm struikelblok vond ik direct de hoge prijs. Maar als het echt zou werken had ik het er zeker voor over.

 

Na veel ervaringen en andere reviews lezen, besloot ik er voor te gaan.

Op de dag van de levering ben ik direct van start gegaan en de bijbehorende app gedownload die het schema voor je bijhoud. Ik heb ook direct alle mogelijke lichaamsdelen gedaan: oksels, bikinilijn, buik, benen en gezicht.
Vanaf de tweede laserbeurt zag ik zowaar resultaat. Vooral bij mijn oksels en bikinilijn waren gaten zichtbaar. Na ook een derde en vierde behandeling is het resultaat echt wat ik ervan gehoopt had. Bij mijn bikinilijn en navelgebied ben ik glad, oksels voor 75% haar vermindering. Benen en gezicht is bij mij het resultaat minder. Maar ik blijf gewoon nog ene tijdje doorflitsen om ook daar nog meer resultaat te kunnen zien.

 

Wat betreft wat je ervan voelt:

op de hoogte stand ervaar ik het op sommige plekken gevoelig. Maar dan zet ik hem eentje lager en dan is dat gevoelige gevoel direct weg.
De flits is fel, maar ik ervaar dit als niet vervelend en vind zeker niet dat je een zonnebril nodig zou zijn.
Ik ben tot dusver erg tevreden over het resultaat. Ik voel me een stuk zelfverzekerder.
Ja het is heel prijzig, maar als je net zoveel last ervaart van je beharing als ik, dan is het de prijs zeker waard!
Geen sponsor review, gewoon een tevreden koper die graag anderen wil helpen om zich minder onzeker te laten voelen.

 

Review: Julia

Philips lumea prestige

 • Makkelijk in gebruik
 • Ik raad dit product aan
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Apparaat word niet heet

Na het ontvangen van een doos die al geopend was ik een beetje teleurgesteld maar.. de klantenservice van bol heeft mij direct een nieuwe gestuurd en deze keer was de zegel van de doos niet verbroken.

 

De verpakking ziet er stevig uit en is verzegeld

Wat ik persoonlijk belangrijk vind ivm hygiëne. Na het openen was ik aangenaam verrast. Het apparaat ziet er mooi uit. Ondanks de prijs, wat ik aan de hoge kant vind ziet het apparaat er tip top uit. Ik zag dat er drie opzet stukjes bij zitten plus het opzetstuk wat al op de Lumea zit zijn het er 4 in totaal. Zien er netjes uit, alleen deed er een het niet en bleek dus wat vingerafdrukken aan de binnenkant te zitten wat denk ik vanuit de fabriek kwam (hoop ik) na het schoonmaken deed het opzetstuk het weer.

 

Ik heb de Philips Lumea zonder stekker gebruikt maar vond dit niet fijn

omdat het dan een seconde langer duurt voor de volgende flits weer komt en de batterij echt super snel leeg was. (10 minuten) ik heb bijna heel mijn lichaam geflitst en was super snel klaar. Wat ik enorm fijn vind is dat het apparaat niet heet word. Enige plek wat bij mij heel gevoelig was is het gebied bij de liezen/bikini lijn en stond op de laagste stand.
Ik heb na een keer gebruiken al kale plekjes op mijn been dus dat was enorm verrassend.

Als je ergens wilt flitsen en je zit met een moeilijke hoek en het werkt niet mee. Draai de Lumea dan om (houd m wel goed vast) dan kan je vaak wel flitsen. Ik heb de Philips Lumea prestige nu pas een keer gebruikt en ben tot nu toe tevreden.

 

Review Nora:

Philips lumea prestige

 • Fraai design apparaat met resultaat
 • Ik raad dit product aan
 • Huidskleur scan
 • Hoge prijs

 

Ik was sceptisch over het IPL apparaat maar voor dit bedrag moest het toch wel werken.

Ik heb netjes elke twee weken geflitst. Handig dat je de huidskleur eerst kunt laten scannen, en daarna verder kunt op basis van je huidskleur op dat moment. Het was wel even wennen, je schrikt toch een beetje van de flits.

 

Het is een klein warm gevoel wat heel snel went en niet zeer doet.

Ik heb het eerst veilig onder de oksel en in de bikini lijn getest en dat was na drie keer flitsen duidelijk veel minder en gladder. Daarna mijn benen en ook deze zijn langer glad en haren groeien veel minder snel terug. Alleen jammer dat als je onderaan je benen donkere haren hebt en naar boven toe wat lichtere haren je duidelijk kunt zien dat de blonde haartjes wel blijven groeien.

 

Review Tess:

Philips lumea prestige

 • Super resultaat
 • Ik raad dit product aan
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Pijnloos

 

Vergt wat voorbereiding en tijd

Ik moet zeggen in het begin was het soms mijn moed bij elkaar rapen om eraan te beginnen. het vergt toch wat voorbereiding (lees: alles handmatig scheren) en je bent er toch kleine 15 min mee bezig. Nu de laatste weken (heb al 4 flitsbeurten gehad)

 

Ik merk dat ik zeer maar dan ook zeer weinig haartjes nog heb op mijn benen.

Als ik het niet in mijn agenda zou zetten dat het flitstijd is zou ik het nog vergeten. Bikinilijn en oksel gaat iets langer nodig hebben denk ik maar ook daar is het langer weg en veel minder. Ik las ergens in een magazine dat iemand dit apparaat als zeer pijnlijk ervaart. Wel mijn ervaring is juist het omgekeerde.

 

Ik vind het pijnloos en geeft zelfs aangename (flits)warmte af.

– Mijn huid is achteraf ook niet pijnlijk of rood.
– De handleiding vind ik duidelijk, de tekeningen helpen hierbij een groot stuk.
– Het is mooi verpakt, al vind ik het bijgeleverd zakje waar je het apparaat kan indoen maar pover.

– Het lijkt zo goedkoop in tegenstelling tot de doos en het apparaat zelf.
– Het design oogt mooi, luxueus en vooral praktisch. Handige greep.

 

Review Evi:

Philips lumea prestige

 • Mooi product
 • Ik raad dit product aan
 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik

Heb de Philips lumea prestige nu bijna een jaar in gebruik en hij doet wat hij beloofd

bij benen en bikinilijn snel resultaat. Bij mijn oksels duurde het wat langer. Ook de app erbij is erg handig en geeft aan wanneer het weer nodig is. Prijs is wel vrij fors, maar ik ben een tevreden gebruiker.

 

Review Sophie

Philips lumea prestige

 • Heel blij mee!
 • Ik raad dit product aan
 • Doet wat het belooft

Ik heb dit apparaat nu al een jaar in gebruik, en heb even gewacht met beoordelen omdat het resultaat er niet vanaf dag 1 is. Maar nu kan ik zeggen: ik ben er heel blij mee!
Als je iemand bent die maar af en toe een beetje moet scheren, of maandelijks epileren om haarloos te blijven, dan is niet dit de moeite, maar als je last hebt van overmatige beharing, ingegroeide haren en dergelijke, dan is het echt super.

 

Eindelijk weer een normaal bikini-broekje dragen, hehe!

Je moet een beetje discipline hebben en het plannen in de agenda om bij te houden, maar dat heb ik er voluit voor over. De prijs vond ik hoog maar met dit resultaat vind ik ’t het helemaal waard. Het enige waar ik achteraf gezien op had kunnen besparen was op de versie met de verschillende koppen. Ik vind dat je eigenlijk perfect alles moet doen met de standaard kop.