IPL behandeling tegen acne?

Een IPL behandeling tegen acne? Je heb verschillende acne: hormonale acne, cystische puistjes die op je voorhoofd, kin, billen of rug voorkomen. Dit is een aandoening waar we bijna allemaal wel last van hebben gehad tijdens onze puberteit. Maar wat als die pukkels na je puberteit niet overgaat?

Als je veel last hebt van acne littekens

Tegen hardnekkige acne zijn verschillende behandelmethodes, waaronder een behandeling met IPL. De behandeling met IPL is erop gericht om de bacteriën die de puistjes veroorzaken, te bestrijden en voorgoed te verwijderen

 

Acne en littekens voorkomen met een IPL behandeling

Als je acne veroorzaakt door bacteriën, waarom helpt het dan niet afdoende om te wassen? Natuurlijk, als je last hebt van acne zorg je er in ieder geval voor dat je je gezichtshuid regelmatig reinigt en dat je niet met vieze vingers aan je puistjes gaat zitten pulken, komen alleen maar acne littekens. Maar toch is dit niet de hoofdoorzaak van acne.

 

Wanneer zijn je talgklieren verstopt?

Dus wanneer er een puistje ontstaat. De bacteriën kunnen geen kant uit, vermenigvuldigen zich en veroorzaken ontstekingsreacties. Door een behandeling met IPL worden niet alleen de bacteriën vernietigd, maar ook wordt de talgproductie gereduceerd. Hierdoor krimpen de talgklieren en raken ze minder snel verstopt.

 

De IPL-behandeling tegen acne

IPL-behandeling tegen acne is volkomen pijnloos. Gebruik maken van speciale IPL-gel. De lichtflitsen worden toegediend. Het licht gaat door de huid, waardoor er vervolgens zuurstof-atomen vrijkomen. Hierdoor verandert de gassamenstelling van de huid. Ongunstig voor de bacteriën die huidontstekingen veroorzaken, gunstig voor de patiënt en.. volkomen pijn- en risicoloos!

 

Geduld is een schone zaak

Ook voor de behandeling van acne door middel van IPL geldt: geduld is een schone zaak. IPL is een moderne, veilige en effectieve manier om onder andere die vervelende puistjes aan te pakken, maar het is geen wondermiddel in de zin van: één behandeling en je hebt een gaaf huidje. Was het maar waar!

 

Hoe vaak behandelingen voor resultaat?

Voor de behandeling van acne met IPL geldt dan ook, dat je meerdere malen een behandeling moet inplannen om een optimaal effect te bereiken. Gemiddeld is een kuur van 8 behandelingen nodig voordat je het gewenste resultaat kunt bewonderen in de spiegel.