IPL onthaar gel

Ongewenste en/of overmatige haargroei is heel vervelend en kan voor veel schaamtegevoelens zorgen. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om ongewenste haren een kopje kleiner te maken, maar al deze manieren hebben toch behoorlijk wat nadelen. Scheren bijvoorbeeld is pijnloos, maar niet bepaald duurzaam: na een dag steken de eerste haren de kop alweer op, en dan zijn het nog stoppeltjes ook!

Epileren en harsen effectief?

Maar die behandelwijze is behoorlijk pijnlijk, en al gauw komen de haren toch weer terug. Kies je voor ontharen met IPL, dan kies je voor duurzame ontharing. Het haarzakje wordt immers vernietigd door de lichtflitsen en kan op die manier geen nieuwe haren meer produceren.

 

Voordat de behandeling begint

Voordat je kan starten met een IPL-behandeling, zal je eerst een intakegesprek hebben. Tijdens deze intake zal de specialist bekijken of IPL voor jou een geschikte ontharingsmethode is. Pas nadien volgt de echte behandeling.

 

Wat moet je doen voor een IPL laserbehandeling

Eerst moet je alle aanwezige haren kort scheren met een wegwerp scheermesje. Het is vaak de bedoeling dat je dit zelf thuis doet; de behandelaar checkt of je geen haren vergeten bent. Hierna gel aanbrengen op het te IPL-en gebied. Deze gel onthaart niet – op zoek naar ontharingscrème?  Maar zorg ervoor dat het licht goed geleid. Vaak heeft de gel tevens een verkoelende werking.

 

Wel IPL, geen gel

Er zijn tegenwoordig ook IPL behandelingen waarbij geen gebruik wordt gemaakt van de geleidende, verkoelende gel. Dit type behandeling staat bekend als de MedCos IPL. De MedCos IPL is een systeem dat ontwikkeld en geproduceerd is in Nederland en dat voorzien is van een speciale lucht- en waterkoeling. Hierdoor zou de behandeling absoluut pijnloos zijn met gebruik van de geleidende, verkoelende gel die kenmerkend is voor IPL-behandelingen.