Krijg je pigmentvlekken door IPL

Als je kiest voor ontharen, couperose-behandeling of acne-behandeling met IPL, dan is het belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te nemen. Deze beginnen te allen tijde met het vermijden van de zon (zie ook IPL en zon) Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het pigment dat in je huid aanwezig is, reageert op de IPL-behandeling. Lelijke verkleuringen zijn dan het resultaat.

Met welke huid geen IPL behandeling?

Over het algemeen geen IPL voor mensen met een donkere gekleurde huid. Wordt de huid geïrriteerd, dan kan het pigment zich immers ophopen in de huid en op die manier pigmentvlekken veroorzaken.

 

Veroorzaakt IPL pigmentvlekken?

IPL veroorzaakt geen pigmentvlekken; degene die zich niet houdt aan de voor- en nazorg-voorschriften, is er verantwoordelijk voor dat er pigmentvlekken ontstaan. Bij het juist uitvoeren van de behandeling en het vermijden van zonlicht voor en na de behandeling. Vermijd dus elk gevaar voor pigmentvlekken.

 

Welke huidskleur voor een IPL behandeling

Anders ligt het bij mensen met een twijfelachtige huidskleur. Als je van nature nét iets te donker bent voor een IPL-behandeling. Je kan eventueel proberen om IPL te testen op een onopvallend stukje huid. Ontstaan er vlekken, verkleuringen of verbrandingen, dan weet je dat IPL voor jou niet de aangewezen methode is. Een goede behandelaar zal je hier overigens altijd op attenderen.

 

Dus IPL en pigmentvlekken hebben niets met elkaar te maken?

Dat nou ook weer niet, maar in ieder geval niet op de manier die hierboven besproken is. IPL kan juist worden ingezet tégen pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en levervlekken. Deze handelswijze gecombineerd met een laser.

 

Hoeveel IPL behandelingen tegen pigmentvlekken

Ook voor de inzet van IPL tegen pigmentvlekken geldt: geduld is een schone zaak. De vlekken zijn niet na één handelswijze verdwenen, maar moeten vaker behandeld. Verder kan het zo zijn dat de vlekken wel vervagen, maar niet volledig verdwijnen.