Laser ontharen

Het ontharen van IPL en door middel van laser wordt door leken vaak door elkaar gehaald. Niet verwonderlijk, want beide technieken maken gebruik van licht. Toch zijn er wel degelijk verschillen. De lichtflitsen die gebruikt worden, zijn van verschillende golflengtes door elkaar heen. Bij een laserapparaat wordt er slechts gebruik gemaakt van één golflengte. De laserstraal bereikt dan ook een hoger vermogen dan de flitsen van een IPL behandeling, waardoor laser in staat is om ook dieper gelegen huidzakjes te bereiken.

Laser als alternatief voor IPL

Gezien het feit dat laser een groter bereik heeft, wordt het vaak als alternatief gebruikt voor hen bij wie een IPL behandeling niet of niet afdoende werkt, zie ook IPL werkt niet. Net als IPL, is een behandeling met laser relatief pijnloos. Dat wil niet zeggen dat je er helemáál niets van voelt.

Laserbehandeling pijnloos?

mensen die de behandeling ondergingen, zeggen vaak dat ze het gevoel hadden dat er elastiekjes tegen hun huid werden aangeschoten. Ook de vergelijking met kleine naaldjes wordt vaak gemaakt. Dit zou echter geen belemmering moeten zijn voor het ondergaan van een laserbehandeling; ontharen door middel van hars of een epileer-apparaat is immers pijnlijker.

De kosten van een laserbehandeling

Als je het verschil nog niet wist tussen IPL en laser, dan weet je het wel op het moment dat je moet afrekenen. Een laserbehandeling is in de regel stukken duurder dan IPL, en ook laser vergt meerdere behandelingen. Je moet al snel denken aan zo’n zes tot acht keer ‘laseren’ per te behandelen gebied. De kosten kunnen dan snel oplopen, zeker wanneer je weet dat het laseren van bijvoorbeeld een rug tussen de 275 en 400 euro per behandeling kost.

Worden kosten vergoed door de ziektekostenverzekeraar

Ook voor laser geldt dat de kosten in de regel niet vergoed worden door je ziektekostenverzekeraar. Een uitzondering kan zijn wanneer je, zeker als vrouw, last hebt van overmatige beharing in het gezicht. De voorwaarden voor vergoeding kunnen echter per verzekeraar verschillen. Wil je zekerheid, informeer dan eerst bij je eigen verzekering.