Mijn bikinilijn laseren

Mijn bikinilijn laseren is voor vrouwen een vaak voorkomend probleem. Het scheren op zich is niet het probleem, de jeuk, kleine bultjes, irritaties. De meerderheid van de vrouwen hebben last van haartjes die verder groeien dan de ondergoedrand.

Mijn bikinilijn laseren?

Het scheren is soms erg vervelend, maar gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer oplossingen, zoals bijvoorbeeld harsen en epileren. Toch zijn die methodes van ontharen niet definitief. Dagelijks je bikinilijn scheren, conclusie: jeuk, irritaties, bultjes of je pijnlijke methodes zijn nu verleden tijd. Geen jeuk of bultjes meer? laat je bikinilijn, oksel of benen laseren door een gecertificeerde laserspecialisten.

 

De Diode laser, de nieuwste techniek ontharen

De Diode laser is een van de nieuwste lasers op het gebied van het ontharen met een laser. Deze laser straalt pulsen de huid in, waarbij de warmte wordt geabsorbeerd door het melanine in de haar. De warmte zorgt voor een beschadiging, dat er geen haren meer terug groeien. Het is belangrijk dat u voor de behandeling tenminste een maand geen hars-, wax, of epileer-behandelingen hebt ondergaan. Deze technieken verwijderen namelijk ook de haarwortel, waardoor de laser niet gericht kan inwerken.

 

Bikinilijn zonder bultjes of dagelijks scheren?

De eerste afspraak is een intake gesprek, tijdens dit gesprek worden een paar medische vragen gesteld, om te kijken of er geen indicaties zijn. Soms is het medisch gezien niet verantwoord om te laseren. Uw behandelaar zal hier goed van op de hoogte zijn, zodat de behandelding veilig is. Ook krijgt je tijdens het eerste gesprek alle uitleg over de behandeling, maar ook over de juiste voor- en nazorg. Als u na de intake besluit om te behandelen, kan dat wellicht gelijk aansluitend aan de intake. Anders kun je vrij snel terecht voor uw eerste afspraak. Hoe vaak je de bikinilijn moet laseren is afhankelijk van je huid- en haartype.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig tot het gewenste resultaat?

Gemiddeld heb je 6 tot 10 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van je huid- en haartype. Het is over het algemeen bekend dat laser ontharen optimaal werkt op een licht huidtype met donkere haren. Desondanks zijn er steeds meer lasers die ook werken op minder verschil tussen huid en haar. Hierdoor kunnen we dus ook de minder donkere haren behandelen op een lichte huid en ook beter behandelen op de wat donkerdere huidtypes. Tussen elke behandeling zit 6 tot 8 weken. Het heeft geen positiever effect om eerder te komen dan de aanbevolen tussenpozen.

geschikt-haarkleur-huidskleur

 

Hoe gaat het laseren in zijn werk?

We proberen het je het zo comfortabel mogelijk te maken. Wij kunnen best begrijpen dat het voor jou wat onwennig voelt. Probeer je wat te ontspannen, want hoe meer gespannen je bent, hoe gevoeliger de behandeling. Je kunt zich rustig uitkleden, waarna de behandelaar alle spullen klaarlegt. De behandelkop wordt uiteraard ontsmet voor en na elke behandeling met alcohol, zodat de behandeling hygiënisch wordt uitgevoerd.

 

Wat doet de behandelaar

De behandelaar kijkt naar uw haar- en huidtype en stelt hierop de laser in. De behandeling begint met een paar flitsen en zal dan met je overleggen of het niet te pijnlijk is. Mocht dit niet het geval zijn, gaat de behandeling verder. Is dat wel het geval, dan stelt de behandelaar de laser opnieuw in. Na de behandeling kan het gebied wat warm aanvoelen en kunt u wat roodheid zien. Dit is echter een normale reactie. Na de behandeling is het belangrijk dat u de huid tot 72 uur niet blootstelt aan warmtebronnen (hete douche of sauna’s e.d.) en zwembaden met chloor.

 

Is het laseren pijnlijk?

De bikinilijn en schaamstreek zijn gevoelige plekken. De behandeling zal dus niet volledig pijnloos zijn. Echter is de behandeling alsnog heel goed te doen. Door het unieke koelsysteem in de laser heeft uw bovenste huidlaag weinig last van alle warmte, waardoor de behandeling minder gevoelig is. Het gevoel wanneer een laserpuls de huid ingaat, is vergelijkbaar met een klein elastiekje. Na de behandeling kan de huid wat rood vertonen en wat warm aanvoelen. Hier ondervindt u verder geen hinder van.