Prijzen voor ontharen met IPL

De kosten van een behandeling met IPL variëren van gebied tot gebied. Logisch eigenlijk; het ontharen van je been vergt immers meer behandeling dan eenzelfde behandeling voor je bovenlip. Voor het ontharen van je bovenlip betaal je ongeveer 25 tot 50 euro per behandeling. Niet zo duur, maar hou er rekening mee dat je de behandeling tussen de 8 en de 10 keer moet herhalen.

IPL en het kostenplaatje

Wil je je bikinilijn definitief van beharing ontdoen, dan zal het totale kostenplaatje nog veel hoger uitvallen. Reken voor een béétje bikinilijn al snel op zo’n 80 euro per behandeling. Deze kosten worden niet vergoede door de ziektekostenverzekeraar, omdat het hierbij gaat om cosmetische behandelingen.

 

Als vrouw erg last van overbeharing in het gezicht?

Lijd je hier psychisch onder, dan kan het zijn dat je ziektekostenverzekeraar wél bereid is om de kosten voor een IPL behandeling te vergoeden. Dit hangt echter af van je polisvoorwaarden en kan ook van verzekeraar tot verzekeraar verschillen. Wil je duidelijkheid hebben, dan is het aan te raden om nog vóór je met de behandeling begint, bij je ziektekostenverzekeraar te informeren.

 

Andere behandelingen met IPL

IPL wordt niet alleen gebruikt om te ontharen, maar ook om acne of pigmentvlekken te bestrijden. Verder zijn er klinieken en schoonheidsspecialisten die IPL inzetten om de huid te verjongen, dus om rimpels minder zichtbaar te maken en het vernieuwingsproces van de huid te stimuleren. Voor de behandeling van het gehele gelaat betaal je ongeveer 200 euro per keer. De prijzen kunnen echter van kliniek tot kliniek verschillen.