Wat zijn de kosten voor IPL?

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Ook in de portemonnee. Hoewel IPL een uitstekende methode is om definitief van ongewenste haargroei af te komen. Het is tevens een goede manier om ook je spaargeld kwijt te raken. Heb je de prijs voor een IPL-behandeling in kaart. Bij een IPL-behandeling moet je ongeveer de kosten met 8 tot 10 vermenigvuldigen van het totale kostenplaatje.

Van bovenlip tot onderrug

Uiteraard is de ene IPL-behandeling de andere niet, dus ook niet financieel. Wie zijn of haar (onder)rug laat doen met IPL, is nu eenmaal veel meer geld kwijt dan de gene die gaat voor een haarloze bovenlip- of je moet wel een héél grote bovenlip hebben. Heb je een regulier exemplaar, dan betaal je in de regel tussen de 25 en de 50 euro per behandeling. Grotere oppervlaktes, zoals benen, ruggen en de borstkas, zijn een heel stuk prijziger. Voor een béétje been betaal je al gauw tussen de 200 en 250 euro per been, per behandeling.

Een IPL-behandeling vergoed door de ziektekostenverzekering?

Om een lang verhaal kort te maken: nee, een IPL-behandeling wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Een IPL-behandeling is immers een cosmetische ingreep, geen medische. Bij mensen (vooral vrouwen) met overmatige beharing in het gezicht wil de ziektekostenverzekeraar echter nog weleens met de hand over het hart strijken.

Welke verschillen per verzekeraar?

Dit kan echter verschillen per verzekeraar en zal ook afhangen van de vraag welke verzekering je afgesloten hebt (basis of juist zo uitgebreid mogelijk?) Als je twijfelt of je in aanmerking komt voor een vergoeding, dan kan je het beste contact opnemen met je verzekering vóórdat je een behandeling ondergaat.

Verschil tussen IPL en laser

Het verschil tussen IPL en een behandeling met laser is lang niet iedereen duidelijk. In laser en IPL lees je hier meer over. Kijk je naar het kostenplaatje, dan zie je dat een IPL-behandeling wel duur is, maar lang niet zo duur als een laserbehandeling.